ICM valokuvaus tekniikka

Innostuin uudesta taiteen muodosta uuden kameran hankittuani ja olen aivan rakastunut. Kyseessä on ICM valokuvaus eli Intentional Camera Movement. Vapaasti suomennettuna siis tahallinen (mutta hallittu) kameran liikuttaminen.

Lyhyesti sanottuna lähdetään siis maalaamaan kameralla hitaalla suljinajalla, jolloin kuviin tulee taiteellinen sekä abstrakti vaikutelma. Jonkun mielestä kuvat saattavat näyttää tärähteneiltä, mutta kyllä kyseessä on ihan vakavasti otettava tekniikka. Useimmat kuvat näyttävät pääsääntöisesti ihan tärähteneiltä, mutta mukaan mahtuu myös todellisia helmiä.

Olen harjoitellut kuvaustekniikkaa ulkona sekä sisällä ja syntyi kolmen kuvan mustavalkoinen taulukokoelma, jonka nimi on MINIMALISMI. Kokoelma syntyi sisällä kirsikkatomaatteja kuvatessa. Ei ihan heti arvaisi kuvien kohdetta vai mitä?

Kuvauksissa ISO arvo oli 100, aukko kahden luokkaa ja suljinaika oli 0″5. Ulkona kuvatessa ruuvaan lähinnä aukkoa ja ulkona olevan kirkkauden vuoksi arvo on mennyt yli kahdenkymmenenkin. Paras kuvausaika lumen sekaan tuntuukin olevan iltapäivä, jolloin saan kameran aukon huomattavasti suuremmaksi. Harmaasuodin auttaisi kuvaamaan vieläkin luovemmin ulkona.

Teetän näistä erän 10×10 kuvia ja laitan valkoisen pasparin kanssa mustiin 13×13 kehyksiin. Ne ovat pieniä, mutta olen ihastunut pieniin tauluihin niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Sisustaessa haluan vain ripauksen taidetta seiniini ja haluan pitää kotona minimalistista ilmettä vaikka sitä roinaakin vielä löytyy. Näiden taulujen etuna on myös edullinen hinta.

Julkaisen MINIMALISMI kokoelman sivuillani myöhemmin, kaupasta näet jo hieman osviittaa hintatiedoista. Aiemmin tekemäni julisteet on myyty loppuun eikä niitä ole tulossa kauppaan enää lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *