Monotypia grafiikka kokeiluja

Halusin kokeilla taiteen saralla jotain uutta ja päädyin taidegrafiikan pariin. Tilasin Konstashopista gellilevyn kokeiluun muutamia ohjevideoita katsottuani. Ja voin todeta, että olipas koukuttavaa!

Suttua kertyi paljon kokeiltaessa eri tekniikoita ja mielenkiintoisimmat työt syntyivät vain ripauksella väriä. Miellyin käyttämään tekniikassa akvarellivärejä, sillä niiden avulla levylle maalaaminen oli helpompaa. Töistä tuli ilmavempia jä värit sekoittuivat nätisti keskenään. Ajattelinkin lisätä kauppaani monotypia vedosten osaston, sillä työt ovat suhteellisen huokeita taideteoksia ostettavaksi.

Sain ammattilaiselta vinkit oikeaoppiseen merkitsemiseen, ne suojaavat kuluttajaa ja kertovat työstä enemmän. Tämä monotypia vedos on kooltaan A4 ja koko on oikein toimiva. Täytyy kokeilla vielä kehystämistä, uskoisin, että mustat kapeat kehykset toimivat taidegrafiikan kanssa mainiosti.

En ole vielä ehtinyt kokeilmaan kuvan siirtoa levyllä, mutta ajattelin tähän hyödyntää valokuviani, esimerkiksi metsäteema kiehtoo kovasti yksinkertaisuudessaan. Niin paljon mahdollisuuksia ja uutta kokeiltavaa, ihanaa, että on syksylle uutta kokeiltavaa ja ennenkaikkea tekemistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *