Valokuvataidetta pian myytävänä

Ruskan saapuessa innostuin jälleen valokuvauksesta ja viime aikoina olenkin käyttänyt aikaani valokuvien muokkaamiseen. Valokuvataidetta (tästä kauppaan) luodessa, käytän muokkaamiseen Photoshop Elementsiä sekä puhelimen filttereitä. Joku voi ajatella, että filtterin heittäminen kuvan päälle on naurettavan yksinkertaista, mutta ei se aina ihan helppoa ole.

Yllättävän harvoin nimittäin kuva on valmis filtterin jälkeen ja sopivan filtterin löytäminenkin on työlästä. Filtteri ei sovi joka kuvaan, vaan kuvia täytyy silmäillä monelta eri kantilta, että saan aikaan mieleiseni abstraktin lopputuloksen.

Haen kuviini vanhanaikaista retrofiilistä ja etsin kuvista mahdollisia hahmoja tai muita muotoja, jotka saavat ajatukset viemään ihan muihin maailmoihin. Ylläoleva kuva on otettu metsästä ja taka-alalla oleva hahmo kiinnitti huomioni. Korostelin sitä ja säädin saturaatiota alemmas.

Tässä kuvassa näen enkelin siiven vaikka kuvassa onkin kukka. Yritän rikkoa rajoja aina sen verran, että alkuperäistä vedosta ei enää tunnista muodoiltaan heti ensinäkemältä. Lopulta käsissä onkin ihan uusi kuva, joka ei enää perinteistä valokuvaa muistuta vaan tilalle on syntynyt jotain ihan uutta. Tämä kuva olisi ihan mahtava isolla kankaalla, mutta todennäköisesti päädyn tekemään näistä julisteita.

Luomani valokuvataide kuvastaa omaa näkemystäni alan parista ja mahdollisuuksia on valtavasti. Rakastan kuvankäsittelyä ja voisin viettää kaikki päivät kuvia käsitellen. Tilasin näistä alkuunsa polaroid kuvat ja katson mitä korjauksia ne vaativat vielä värien osalta. Jos polaroidit toimii hyvin, voi olla, että laitan niitäkin myyntiin.

Eksyipä sormeni tilaamaan myös pienen peltirasian omalla kuvalla. Ihastuin niin valtavasti siihen, kun sommittelin kuvaa rasian päälle. Pienen rasian sisällä onkin sitten hyvä säilyttää polaroidit ja luoda sinne ihan oma pieni taidekokoelma. Esittelen rasian sitten, kun saan sen käsiini.

3 comments

  1. wso shell

    Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog
    loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s
    the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *